Gazdaság

Nyugdíjasokat nyúltak le trükkös csalók

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

A budapesti rendőrök elfogtak két trükkös tolvajt, akik magukat vízóra-leolvasónak kiadva loptak idős emberektől – írta a Police.hu.

2024. május 11-én két férfi – akik magukat vízóra-leolvasónak adták ki – egy 86 éves hölgyet szólított le az utcán és kísért haza XIII. kerületi otthonába. A férfiak bejutottak a nő lakásába, és onnan pénzt, táskát és egy bronzérmét vittek el.

A gyanú szerint egy hónappal korábban ugyanez a két férfi – szintén magukat vízóra-leolvasónak kiadva – munkadíjra hivatkozva pénzt kértek és vettek el egy idős sértettől. Egy másik jóhiszemű, angyalföldi lakástulajdonostól pedig vízóracserére hivatkozva 70 ezer forint előleget kértek, miközben több mint 1 800 000 forintot loptak el tőle.

A két férfit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály beosztottjai a BRFK Vagyonvédelmi Osztály nyomozóinak segítségével május 11-én a VI. kerületben fogták el, autójukban megtalálták a 86 éves hölgytől aznap ellopott tárgyakat is.

A 43 éves K. Krisztiánt és a 41 éves K. Máriót a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, és kifosztás bűntett, csalás vétség, illetve csalás bűntett miatt hallgatták ki és kezdeményezték a letartóztatásukat. Részleges beismerő vallomást tettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik