Gazdaság

Komoly bért ígér az Aldi és a Lidl a nyári idénymunkára

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A hazai nagy hazai diszkont kiskereskedelmi láncok közül kettő, a Lidl és az Aldi hétfőn tette közzé, milyen javadalmazással keresnek munkatársakat a nyári idényre, hogy ki tudják szolgálni a szezonálisan megnövekvő vásárlói igényeket.

A Lidl összesen közel 200 új pozícióra keres munkavállalókat a Balaton és a Velencei-tó partján található nagy forgalmú áruházaiba. A közlemény szerint a vállalat nem csak kiemelt bérezést, de szállást is biztosít a kiválasztottak számára, így „a munka után a vízparti pihenés is garantált.” Mint írják, a Lidl tizenegy – a Balaton és a Velencei-tó közelében található – áruházában április 1. és augusztus 31. között hoz létre új, szezonális munkahelyeket.

Az elérhető belépő bruttó jövedelem heti 40 órás munkaviszony esetén 588 000 forint, és ezen felül még szállást is biztosítunk. Mindez kiváló lehetőség azok számára, akik az egész szezont a vízparton töltenék, vagy akár a felsőoktatásban tanuló diákok számára, akik plusz jövedelemhez szeretnének jutni

– emelte ki Tőzsér Judit a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. Az érdeklődők teljes és részmunkaidős pozíciók közül is választhatnak majd, munkaviszonyuk pedig a munkába állás kezdőidőpontjától függően 1–5 hónap közötti határozott időre szól.

Az Aldi hétfői közleményében az áll, hogy a cég a nyári szezonra mintegy 100 új munkavállalót keres. A cég a Balaton környékén az idén is a turisták szokásaihoz igazítja az üzleteinek a nyitva tartását és árukészletét. Mint írják, a Balaton környéki üzleteikben „bővített termékválasztékkal, fagylaltokkal, grilltermékekkel és helyi borokkal” készülnek a főszezonra.

A munkavállalók a határozott idejű munkaviszony keretén belül teljes, illetve heti 30 vagy 35 órás részmunkaidőben is dolgozhatnak.

Fotó 24Hu

A közlemény szerint a vállalat a szezonális balatoni pozíciókban tovább emelte béreit, így ezekben az üzletekben

  • heti 30 óra esetén havi bruttó 413 325 forint,
  • heti 35 óra esetén havi bruttó 482 213 forint,
  • míg 40 órás munkaviszony esetén havi bruttó 551 100 forint a járandóság.

Az Aldi szerint ajánlatuk kiemelkedő lehet azok számára, akik a nyári időszakban a Balaton környékén vállalnának munkát. Mint írják, ezekbe a pozíciókba felsőoktatási hallgatók jelentkezését is várják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik