Gazdaság

Már Magyarországon toboroz a szuperolcsó orosz diszkontlánc

mere.ws
mere.ws

Nemcsak tervezi a boltnyitást, de már céget is bejegyeztetett, toboroz és 11 alkalmazottja van az oroszországi Mere diszkontláncnak Magyarországon – írta meg a Telex, amely a LinkedInen talált egy álláshirdetést, amely szerint már két hónapja keresnek embereket.

A hirdetésben a Mere magyarországi beszerzési menedzsereket keres nettó 1300 euróért (valamivel több mint félmillió forint), plusz az eladástól függő jutalékért. Az érdeklődők egy orosz email-címen jelentkezhetnek a munkáért.

„A MERE áruházak a világ 10 országban jelen vannak kifejezetten alacsony árpolitikával, ami 20 százalékkal alacsonyabb a piaci áraknál. Kínálatukban közel 1000 különböző termék található. Időt és pénzt takarítunk meg vásárlóinknak, mivel nem fizetnek többletet a márkákért” – írták le a hirdetésben, amit az orosz diszkontlánc tavaly februárban bejegyzett magyar cége, a TS Retail Kft. jegyzett. A cég jelenleg 60 millió forintos tőkével rendelkezik, az előző évet 10 millió forint mínusszal zárta, a közvetlen tulajdonosa pedig egy szerbiai cég, a Hung Trade DOO Beograd. A szerbia cég tulajdonosai a Telex szerint ugyanazok, mint az orosz Mere tulajdonosai.

A Mere egy levélben arról írt, hogy három éven belül 200 üzletben 700 millió eurós forgalmat szeretnének elérni Magyarországon. A következő évben az Budapesten és az agglomerációban 20 boltot nyitnának a terveik szerint. az orosz kiskereskedelmi láncot 2009-ben alapították, azóta 20 országban mintegy 2500 üzletet működtetnek.

Kapcsolódó
Betörne a magyar piacra az „orosz Lidl”
Három éven belül 200 üzletet nyitna Magyarországon a Mere diszkontlánc.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik