Gazdaság

Nagy Márton berendelte a Mol és a MÁSZ képviselőit az elszabaduló üzemanyagárak miatt

Volt egy megegyezésünk a Magyar Ásványolaj Szövetséggel. Most úgy látjuk, hogy van egy elcsúszás, ezért a hét második felére behívtam a Mol és a MÁSZ képviselőjét is

– mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter egy hétfői sajtótájékoztatón – ahol korábban arról is beszélt, hogy a kormány fel fogja jelenteni a SPAR-t.

A Világgazdaság cikke szerint a miniszter úgy fogalmazott, „nagy híve vagyok annak, hogy minderről tájékoztatást kapjanak az állampolgárok”, ezért arról is informálni szeretné az embereket, hogy mi áll az árak drasztikus emelkedése mögött. Nagy Márton leszögezte, tájékoztatást fognak adni arról, hogy mire jutott a Mol és a MÁSZ illetékeseivel, egyúttal jelezte, hogy ők is látják, hogy a régiós középmezőnynek megfelelő áraktól elcsúsztak a magyar üzemanyagárak az elmúlt időszakban.

Ugyanezen a sajátótájékoztatón a kamatstoppról is ejtett pár szót a miniszter, aki az ATV cikke szerint javasolni fogja a kormánynak, hogy december végéig tolják ki a rendelkezést. Mint ismert, április 1-jével kivezették a kis-és középvállalkozásoknak nyújtott vállalati hitelekre érvényes kamatstopot, de a változó kamatozású és maximum ötéves kamatperiódusú lakossági lakáshitelek kamatstopja 2024. július 1-ig érvényes. Az esetleges hosszabbítással kapcsolatban Nagy azt mondta:

Erről a kormány dönt. Én javaslatot teszek a kormány részére. Azt fogom javasolni, hogy ez maradjon. December végén lehet majd újra beszélni arról, hogy szükség van-e rá, vagy kivezessék.

Kapcsolódó
Feljelenti a kormány a SPAR-t
És nem vonják vissza a kiskereskedelmi különadót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik