Gazdaság

Költöztetik a MÁV székházát – reagált a Raiffeisen Bank

MTVA/Bizományosi: Róka László
MTVA/Bizományosi: Róka László
Május 6-ig minden dolgozónak el kell hagynia a MÁV-Volán-csoport fővárosi központi irodaházát, amelyet az állami cég a Raiffeisen Ingatlan Alaptól bérel. Ennek kapcsán szerdai cikkünkben azt írtuk: a közlekedési tárcánál nem szeretnék, ha az állami cég a jövőben is az osztrák Raiffeisen-csoport üzletfele lenne. A Raiffeisen Bank most reagált cikkünk állításaira.

Szerdán megjelent cikkünkben beszámoltunk róla, hogy március végén előzetes egyeztetés nélkül a MÁV Zrt. vezérigazgatója körlevélben közölte a MÁV-Volán csoport Könyves Kálmán körúti központi irodaházának mintegy 2100 dolgozójával, hogy május 6-ig mindenkinek el kell hagynia az épületet. A munkatársaknak nem árulták el, hogy hová fognak tovább költözni.

A kiköltözésről a tulajdonosi joggyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium döntött

Az épületet a vasúttársaság a Raiffeisen Ingatlan Alaptól bérli. A vasúttársaság dolgozói márciusig azzal számoltak, hogy a székházat csak 2026-ban fogják elköltöztetni a BudaPart komplexumban jelenleg is épülő új irodaházba. A váratlan minisztériumi döntés azonban felülírta ezt a várakozást.

Meleg Jánostól, a Vasutas Szakszervezet (VSZ) elnökétől származó információk alapján cikkünkben azt állítottuk, hogy a lépés mögött a magyar kormány üzleti-diplomáciai jellegű konfliktusa is felsejlik, amelyeket az ausztriai érdekeltségű cégek ellen kezdeményezett.

Ennek kapcsán megkerestük a Raiffeisen Bank sajtóosztályát, válaszaikat szó szerint idéznénk:

„A Raiffeisen Bank Zrt. felé nem érkezett semmilyen olyan megkeresés, amely bármely állami vagy magánszereplő tulajdonszerzési szándékára vonatkozna. A Raiffeisen Bank továbbra is hosszú távon elkötelezett Magyarország mellett, semmilyen akadályoztatást nem tapasztaltunk.

Az irodaház bérletéről fontos tudni, hogy a bérlő költözésével kapcsolatban már közel egy éve kormányhatározat született, a kiköltözés ütemezése a kérdés. Ez az irodabérleti piacon megszokott üzletmenet: lejárt a bérleti szerződés.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik