Gazdaság

Közvetlen repülőjárat indulhat Magyarország és Thaiföld között

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Közvetlen repülőjárat indítását jelentette be Thaiföld és Magyarország között kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bangkokban.

Az egyik thai nemzetközi légitársaság már egy budapesti járat indítását mérlegeli. Az előkészületek megkezdődtek, az egyeztetéseket ma lefolytatjuk, és jó esélyünk van arra, hogy a közeljövőben közvetlen kapcsolat jön létre Bangkok és Budapest között a légi közlekedés terén

– fogalmazott a tárcavezető.

Magyarország és Thaiföld együttműködésének fejlődéséből szerinte sokat profitál a magyar gazdaság. Közlése szerint tavaly megdőlt a két ország közötti kereskedelem rekordja.

730 millió dollárnyi kereskedelmet bonyolítottunk le a két ország között, thai befektetők a szállodaiparban és az élelmiszeriparban is megjelentek Magyarországon, és egyre nagyobb az igény itt, Thaiföldön is a magyar élelmiszeripari termékekre, orvosi műszerekre, gyógyszerkészítményekre – részletezte a miniszter. A növekvő igény egymás termékei iránt szerinte tükröződik a külkereskedelmi számokban is.

A turisztikai mutatók szintén javultak: tavaly több mint kétszer annyi thai turista jött Magyarországra, mint egy évvel korábban, vagyis több mint tízezer. És megduplázódott a Thaiföldre utazó magyar turisták száma is, ez tavaly harmincezer főt jelentett – állította Szijjártó Péter.

Magyarország az Európai Unió soros elnökségi pozícióját fel fogja használni arra, hogy az Európai Unió külső gazdasági kapcsolatait megerősítsük

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik