Gazdaság

Ennyibe kerülhetett a legutóbbi nemzeti konzultáció propagálása

A Közbeszerzési Értesítő keddi számában fellelhető egy összesen bruttó 30 milliárd forint értékű szerződéscsomag, aminek keretében több mint húsz állami-kormányzati szervezet kommunikációs feladataival bízta meg a kormány a Balásy Gyulához tartozó New Land Media és Lounge Design Kft. cégeket – vette észre a Magyar Hang.

A teljes összegből 21 milliárd forintot az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációs feladatokkal”, és a választópolgárok életét kiemelten érintő döntésekkel kapcsolatos megrendelések tették ki. Összesen négy ehhez kapcsolódó részmegállapodás van a csomagban, ezek közül hármat 2023. november 10. és december 31. között kellett teljesítenie Balásy cégeinek, összesen 10,9 milliárd forintért.

Ahogy a lap emlékeztet, az „Európa jövőjét” kezdetű projekt alatt a kék kormányzati plakátok és az ezekhez kapcsolódó kormányzati kommunikáció fut, a tavaly év végére ütemezett három projekt pedig a Magyar Hang szerint vélhetően a nemzeti szuverenitás védelméről szóló nemzeti konzultációhoz kapcsolódik, tekintve, hogy ez éppen a megjelölt időpontban zajlott. A szerződés arról is rendelkezik, hogy megbízott cégnek országos és megyei lapokban, mozikban és közterületi reklámfelületeken kell hirdetniük a kormányzati üzeneteket, de megbízásuk kiterjedt a kreatív munkákra, reklámgyártásra, grafikai tervezésre is.

A lap érdeklődött a fejleményekről a Miniszterelnöki Kabinetirodánál, de egyelőre nem érkezett válasz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik