Gazdaság

Tejfeldolgozót vett az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség

Megvásárolta az Alföldi Garabonciás Kft.-t az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség. A tejfeldolgozó sikeres működtetésén túl céljuk, hogy a zsidó közösségek számára kóser tejtermékeket biztosítsanak.

Kedden az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, terveik között a kézműves jellegű, kecske- és tehéntejből készült Garabonciás-termékek prémium minőségének gondos őrzése mellett jelentős fejlesztések is szerepelnek.

A Garabonciás missziójához híven folytatjuk a kiváló minőségű tejtermékek gyártását, és új termékekkel is szeretnénk megjelenni. Emellett modernizáljuk a meglévő kecskefarmot, és saját tejelő szarvasmarha telep kialakítását is tervezzük, hogy a tej-alapanyagot állandó és kiváló minőségben, saját forrásból tudjuk majd biztosítani

idézték a közleményben Hetényi Csabát, az kft. új ügyvezetőjét.

Hozzátették: több lépcsőben fejlesztik majd az üzemet. Céljuk, hogy öt éven belül jelentősen növeljék a jelenleg feldolgozott tej mennyiségét. Az EMIH-nek a vállalkozás sikeres működtetésén túl kiemelt célja az is, hogy a hazai és európai zsidó közösségek számára kiváló minőségű kóser tejtermékeket biztosítson.

Az Alföldi Garabonciás Kft. húszéves múltra visszatekintő családi vállalkozás, amelynek kézműves jellegű, kecske- és tehéntejből készült termékei évek óta megtalálhatók a hazai kiskereskedelmi láncok polcain – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik