Gazdaság

A gyerekek többsége nincs tisztában azzal, hogyan áll össze a családi költségvetés

24.hu
24.hu
Mennyit kell dolgoznia egy szülőnek egy drága sportcipőért? Mennyibe kerül egyáltalán egy liter tej? - A pénzügyi tudatosságra való nevelést érdemes minél korábban, a gyermekek életkorának megfelelő mélységben elkezdeni. A fiatalok jövőtudatos gondolkodásának fejlesztésével foglalkozó OTP Fáy Alapítvány, célja, hogy a pénzügyek világában magabiztosan eligazodó fiatalok hagyják el az iskolapadokat. Csejtei Ildikóval, az Alapítvány vezetőjével beszélgettünk a fiatalok pénzügyi ismereteiről, és arról, hogy mely korosztálynak mit érdemes megtanítani és hogyan.

2023-ban több mint 37 ezer gyerek vett részt az OTP Fáy Alapítvány személyes jelenléti tréningjein és digitális képzésein. Az Alapítvány munkatársai nemzetközi sztenderdeknek megfelelően állítják össze a tananyagokat, amelyek élményalapú módszertanra épülnek. Több korosztállyal foglalkoznak, az általános iskolásoktól kezdve a fiatal, egyetemista korú felnőttekig.

Az Alapítvány felmérése* szerint a szülők is fontosnak tartják a családi mintát, példamutatást a gyermekek pénzügyi nevelésében, de sok család esetében ez különböző okokból sajnos nem megfelelő. Ezért kiemelten fontos, hogy a családok megfelelő segítséget kapjanak. Az OTP Fáy Alapítvány gyakorlatorientált, interaktív képzésein a gyermekek a mindennapokban hasznosítható tudást kaphatnak a pénzügyek terén.

Ha egy szülő szeretné, hogy gyermeke részt vegyen az Alapítvány képzésein, akkor ezt a gyermek iskolájánál, pedagógusánál kell kezdeményeznie.

Szponzorált tartalom

Az OTP Bank nagy hangsúlyt fektet a pénzügyi nevelésre és pénzügyi tudatosság növelésére. A témában további tartalmakat találtok a következő linken: www.akovetkezolepes.hu

A videó az OTP Bank támogatásával készült

*Kantar Hoffmann piackutató cég által 2022 nyarán végzett kvalitatív felmérés

Olvasói sztorik