Gazdaság

Internethiba miatt volt portugál nyelvű az Aldi palackvisszaváltó gépe

Instabil internetkapcsolat miatt nem működött rendesen az Aldi néhány palackvisszaváltó gépe – írja a cég közleménye alapján a Hvg.hu.

Január elején az áruházlánc néhány gépe olyan palackokat fogadott el, amelyeken még a régi címke volt, így az új rendszerben nem is lehetett volna őket visszaváltani, ráadásul a kiadott blokkok portugál nyelven voltak.

A gépeket az Aldi csütörtökre üzemen kívül helyezte, majd pénteken azt közölte, hogy bár mind a 172 üzletében üzembe állította az új automatákat, az internetkapcsolat akadozása miatt bizonyos helyszíneken a gépekre nem telepítődött az induláshoz szükséges központi szoftver, így a gépek a gyári beállítással indultak el, ezért fordulhatott elő, hogy a berendezés elfogadta a palackokat és nem magyar nyelvű bizonylatot nyomtatott.

Hozzátették azt is, hogy a kinyomtatott kuponok tesztkuponok voltak, mert ez a gyári alapbeállítás, és ugyan a jogszabály értelmében idén év elejétől fogva kerülnek forgalomba az új, DRS rendszernek megfelelő címkével felmatricázott, tehát az új gépekkel visszaváltható palackok, az üzletek nyárig haladékot kaptak, hogy előbb a meglévő, régi címkével ellátott palackokat adják el.

Az új generációs palackokkal csak ezt követően találkozhatunk majd, és addig a visszaváltási díj nélküli, vagyis régi címkés palackokat az Aldinál külön gyűjtőkonténerekbe lehet majd elhelyezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik