Gazdaság

110 milliót kaszált egy debreceni férfi azzal, hogy luxusautó-kereskedőnek adta ki magát

Egy év alatt 110 millió forintot kaszált egy debreceni férfi azzal, hogy luxusautó-kereskedőnek és munkagép-forgalmazónak adta ki magát.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 29 éves férfi fő profilja a drága kocsik külföldről való behozatala volt.  A több tízmilliós luxusautókat valamivel olcsóbban kínálta a piaci árnál. Hogy hitelesebbé tegye a kreált nepper szerepét, nagy értékű bérelt autókkal járt.

Vásárlói többmilliós előleget utaltak át a számlájára, azonban csak végeláthatatlan ígéreteket kaptak. Se járművük nem lett, és búcsút inthettek a már befizetett millióknak is. Volt olyan áldozat, aki két munkagépet akart megvenni, s 46 millió forintot küldött a férfinak.

A debreceni férfi minden alkalmat megragadott, hogy pénzt csikarjon ki áldozataitól. Egyik ismerősétől 18 milliót húzott le azzal, hogy kedvező hozammal, megforgatja majd a jól menő külföldi vállalkozásában. A férfi bő egy év alatt összesen 110 millió forinthoz jutott így hozzá.

A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának nyomozói 2023 novemberében gyanúsítottként hallgatták ki a féfit, és 11 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt indítottak nyomozást ellene. Gyanú merült fel arra vonatkozóan is, hogy több hasonló bűncselekmény is a férfi nevéhez köthető, ezek felderítése az eljárás további részét képezi majd – tudatta a rendőrség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik