Gazdaság

Ezek az üzletek már biztos zárva lesznek december 24-én

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az élelmiszer-üzletláncok közül a Penny és a Lidl valamennyi üzlete zárva lesz december 24-én. A Spar is zárva tartja a legtöbb saját üzletét a bevásárlóközpontok kivételével, hasonlóan a Rossmann drogérialánchoz. Nem nyitnak ki a JYSK és a Diego lakberendezési üzletei sem. A megelőző napokban azonban a boltok jellemzően hosszabb nyitvatartással várják majd a vásárlókat – közölték az áruházak az MTI-vel.

  • A Penny Market december 24. és 26. között 230 magyarországi üzletét egységesen zárva tartja. Az üzletlánc december 22-én és 23-án meghosszabbított nyitvatartással, este 22 óráig várja a vásárlókat, december 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tartanak nyitva.
  • A Lidl Magyarország szintén jelezte, hogy mind a 200 üzletük zárva tart december 24-én. Vásárlóik érdekeit is szem előtt tartják, akiket december 23-án meghosszabbított nyitvatartással várnak.
  • A Spar Magyarország azt közölte, hogy december 24-én zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét, kivéve az Intersparokat és egyes bevásárlóközpontokban lévő Spar és City Spar szupermarketeket. Ezek nyitva lesznek december 24-én déli 12 óráig.
  • Az élelmiszer-üzletláncok közül az Aldi Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is, országosan egységesen 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát. Áruházaik december 22-én és 23-án a megszokottnál egy órával tovább, de legfeljebb 22 óráig tartanak nyitva.
  • A Rossmann a cég honlapján azt közölte, hogy szabadnapot biztosít munkatársai számára december 24-én, így ezen a napon több mint 200 üzletüket zárva tartják.
  • A JYSK dán lakberendezési kiskereskedelmi lánc mind a 94 magyarországi áruháza zárva tart december 24-én.
  • A magyar tulajdonú Diego teljes magyarországi bolthálózata december 24-én és 31-én is zárva lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik