Gazdaság

A könyvelőknek sokkal fontosabb dolgaik is lennének, de ma már senki nem áll az útjukba

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A mai könyvelők munkája az adatrögzítésnél jóval komplexebb, és ha nem dolgozik a kezük alá a sok automatizmus, épp a fontos feladatokra marad a legkevesebb idejük. Az online számlázóprogramok és a digitális megoldások nemcsak a könyvelők, de ügyfeleik életét is megkönnyítik.

A vállalkozók és a könyvelők életében az adminisztráció és különösen a számlázás komoly terhet, nem ritkán rémálmot jelent: úgy gondolunk rá, mint egy olyan szükséges rosszra, ami rengeteg időt és energiát emészt fel. Bár a könyvelőknek mindez hozzátartozik a munkakörükhöz, természetesen ez rájuk is igaz lehet. Bárcsak létezne a fentiekre egy olyan módszer, ami nemcsak megkönnyíti a dolgukat, de egy teljesen új perspektívát is nyit a könyvelés világában.

A digitalizáció beköszöntével a könyvelés világa is átalakulásra kényszerült. Az online számlázóprogramok már nemcsak a számlák kiállításában segítenek, hanem egy integrált rendszert képeznek, amely a teljes pénzügyi adminisztrációt könnyedén kezeli. Az online számlázóprogramok új generációja pedig már olyan eszközöket kínál, amelyek a mindennapi feladatokat is megkönnyítik, csökkentik a hibázás lehetőségét, és a könyvelést egy sokkal hatékonyabb és átláthatóbb területté változtatják. Ezek a programok nemcsak arról szólnak, hogy digitalizáljuk a számlákat és nyomon kövessük a tranzakciókat. Olyan fordulatot hoznak, ami minimalizálja a manuális munka mennyiségét és növeli a pontosságot. Nem kell többé a papírok és fájlok rengetegében bolyongani egyetlen árva számla felkutatása miatt.

Könyvelőként a digitális megoldások nem csupán a munkát könnyítik meg, hanem lehetőséget adnak arra, hogy magasabb szintű szolgáltatást végezzenek. Az új szemlélet lehetővé teszi, hogy több időt fordíthass az ügyfelekkel való kapcsolattartásra, tanácsadásra, és valódi, stratégiai értéket nyújts nekik.

Az online számlázóprogramok és a digitális megoldások nemcsak a könyvelők de ügyfeleik életét is megkönnyítik. A könyvelőktől ma már többet várnak el az ügyfelek:

  • Segítséget abban, hogy milyen adózási formát válasszanak,
  • a cégük pénzügyi átláthatóságát biztosítsák,
  • kimutatásokkal segítsék a stratégiai döntéseket, likviditástervezésben támogassák őket.

A mai könyvelők munkája az adatrögzítésnél jóval komplexebb, és ha nem dolgozik a kezük alá a sok automatizmus, épp a fontos feladatokra marad a legkevesebb idejük. A különböző fintech vállalkozások platformjai nem csupán időt és pénzt takarítanak meg, hanem lehetővé teszik a precízebb, átláthatóbb munkavégzést is. Az automatizmusok minimalizálják az emberi munkát, így a hibázási lehetőséget is.

Az online pénzügyi adatkapcsolatnak köszönhetően a számlázási fiókot ma már a legtöbb könyvelőszoftverrel össze lehet kötni, így a számlák és adatok automatikusan átkerülhetnek, a könyvelő pedig valós időben, minden információ ismeretében végezheti a könyvelési munkát. Az online számlázóval integráltan működő  pénzügyi és költségnyilvántartó rendszerek segítségével a könyvelő teljes képet adhat ügyfelének a vállalkozásáról, és egyúttal “egy helyen” kezelhet minden számlát és pénzügyi adatot, amelyek a döntéselőkészítést és tanácsadást könnyítik meg.

Mindezeken túl a digitális megoldások lehetőséget adnak arra, hogy a könyvelők és ügyfeleik közötti kapcsolat valódi mélysége és hatékonysága fejlődjön. Az új szemlélet lehetővé teszi, hogy több időt fordíthassanak az ügyfelekkel való kapcsolattartásra, tanácsadásra, és valódi, stratégiai értéket nyújtsanak nekik.

Szponzorált tartalom

A Számlázz.hu a digitális kor hajnalától kezdve szolgálja a magyar vállalkozókat. A fintech cég könnyen kezelhető, biztonságos és egyre okosabb, integrált platformot biztosít számukra. A Számlázz.hu célja – az elhangzottaknak megfelelően -, hogy időt és energiát spóroljon meg ügyfeleinek, legyenek azok egyéni vállalkozók, a kkv-szektor képviselői vagy nagyvállalatok.

 

A cikk a Számlázz.hu támogatásával készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik