Gazdaság

Államtitkár: új fő pillére lesz a családtámogatási rendszernek

MTI/Lakatos Péter
MTI/Lakatos Péter

Hamarosan újabb fő pillére lesz a magyar családtámogatási rendszernek, amely a testi, lelki, szellemi egészség elemével bővül – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a Baba-Mama Expón szombaton Budapesten, írja az MTI.

Hornung Ágnes tájékoztatása szerint ezzel az otthonteremtéssel, az anyagi biztonsággal és a döntési szabadsággal együtt immár négy fő pillére lesz a magyar családtámogatási rendszernek.

Az államtitkár hozzátette, hogy már dolgoznak egy olyan csomagon, amely ezt a negyedik pillért fogja támogatni és reményét fejezte ki, hogy ez az újabb intézkedés segítséget nyújt ahhoz, hogy Magyarországon tovább nőjön a boldog családok száma.

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) és a Családbarát Magyarország Központ közös kiállítóstandján tartott tájékoztatón Hornung Ágnes úgy fogalmazott, az új intézkedést is azért vezetik be, mert a magyar családpolitika is folyamatosan keresi azokat a megújulási pontokat, amelyekkel a rendszert finomhangolni lehet.

Felidézte: a kormány 2010-ben döntött arról, hogy a családokat helyezi a középpontba, akkor indult el egy családbarát fordulat, amely a mai napig is tart és ez alatt a 13 év alatt több mint 30 családpolitikai intézkedés született.

Hornung Ágnes az eddig bevezetett intézkedéseket ismertetve elmondta, az egyik fő pillér a lakástámogatás, a másik az anyagi biztonság, amibe a családi adókedvezmény és a csecsemőgondozási díj is beletartozik, a harmadik a döntési szabadság lehetősége, vagyis hogy a tanulás és a karrier se legyen hátrány a gyermekvállalók számára. A hamarosan bevezetésre kerülő negyedik pillérről szólva Hornung Ágnes az „ép testben ép lélek” elvet hangsúlyozta, hiszen ahhoz, hogy boldogságban lehessen nevelni a gyermeket, a testi lelki egészség elengedhetetlen, a jövőben erre a pillérre még nagyobb hangsúlyt fognak fektetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik