Gazdaság

Automatikusan kaphat minden magyar ingyenes kincstári értékpapírszámlát

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Varga Mihály pénzügyminiszter a Fidesz szombati kongresszusán tartott beszédében bejelentette: még idén elindítják azt a programot, amellyel állampolgári jogon biztosítanak kincstári értékpapírszámlát, és mindenki tetszőlegesen, bármikor vásárolhat állampapírt.

A Bank360 cikke szerint a Magyar Államkincstárnál jelenleg is bárki nyithat értékpapírszámlát, és azon keresztül vehet vagy eladhat állampapírt. Ez a számla és az azon keresztüli adásvétel jelenleg is ingyenes. Sokan éltek is már ezzel a lehetőséggel, hiszen aki az értékpapírszámláján csak állampapírt akar tartani, annak ennél nincs olcsóbb lehetőség.

A pénzügyminiszter mostani bejelentés tehát nem egy új lehetőséget nyit meg a kisbefektetők előtt, hanem egy már működő szolgáltatást terjeszt ki – írja a Bank360. Az majd a részletekből derül ki, hogy az állampolgári jogon mindenkinek járó ingyenes értékpapírszámla miként is működik a jelenlegihez képest. Valószínűleg a jogosultak számára automatikusan létrehozzák azt, és értesítik erről őket. Ezt követően már szabadon használhatják állampapírok vásárlására és eladására például akár az ügyfélkapus vagy azon keresztül létrehozott kódjaikkal, jelszavaikkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik