Gazdaság

Megsérülhetett a gödi Samsung-gyár Vác felé vezető szennyvízvezetéke

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Szerda este az illetékes katasztrófavédelmi parancsnokság arról értesítette a váci városvezetést, hogy Václigeten, a Tó utcában egy gépjármű alatt beszakadt az úttest, amit a vízvezeték sérülése, csőtörés okozhatott. Emberi élet, épület nem került veszélybe. Mint kiderült, az út alatt megsérült vízvezeték a gödi akkumulátorgyárból a váci DMRV tisztítótelepére vezető szennyvízhálózat része, tehát nem az ívóvízhálózathoz tartozik – számolt be róla a Vác.hu.

A lakosságot a városvezetők tájékoztatták, a hatóságok pedig azt kérték, hogy a vízmintavételek kiértékeléséig (ami 4-5 nap lehet) a fúrt kutakból ne igyanak.

Az Index munkatársa kint volt a helyszínen este, és ott találták még a katasztrófavédelem embereit is. Ők egyébként megerősítették, amit a Vác.hu írt. Mindenki arra vár, hogy kiderüljön, ipari szennyvíz folyik-e Vác határában, és ha igen, az tényleg a Samsung gyárából érkezik-e. Arra is kitértek, hogy Václiget és Sződliget ezen összeérő részén már évtizedek óta megoldatlan a vezetékes ivóvízellátás.

A helyi portál még azt írta, hogy a váci önkormányzat csütörtökön felveszi a kapcsolatot a kormányhivatal munkatársaival, és tájékoztatni fogja a václigetieket a kialakult helyzetről, az esetleges új információkról és a további teendőkről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik