Gazdaság

Hivatalosan is kiemelt beruházás lett az új ipari park Érd határában

Lakatos Péter / MTI
Lakatos Péter / MTI
A kormány azzal járul hozzá 40-50 milliárdos fejlesztéshez, hogy a szükséges hatósági engedélyeztetést felgyorsítja

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, amely újabb beruházást nyilvánít nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, felgyorsítva ezzel a hatósági ügyek intézését, mentesítve a kijelölt ingatlanokat az egyes településrendezési szabályok alól.

Az Orbán Viktor által aláírt, már hatályos rendelet mellékletéből derül ki, hogy Érd és Budafok-Tétény között olyan ipari, logisztikai park épül, amelynél például az építmények között nem kell telepítési távolságot tartani, azok a telekhatárokon is csatlakozhatnak egymáshoz, illetve a szomszédos vagy a már meglévő telephelyen lévő építményekhez.

68 hektár, 40-50 milliárd forintos fejlesztés

Korábban Fónagy János (a képen középen) beszélt arról, hogy ipari parkot terveznek Érd határában. Az államtitkár akkor felidézte, hogy Orbán Viktor kínai útján felhívta a figyelmet rá, milyen kiválóan alkalmas Magyarország kelet és nyugat közötti találkozási pontként, amiben fontos feladat hárul a logisztikára, amihez az új ipari park is hozzájárulna.

Nagy Ádám ipari ügyekért felelős helyettes államtitkár (a képen jobbra) akkor azt közölte, hogy a projekt 68 hektárt érint, a terület kétharmada Érdhez, egyharmada Budafok-Tétényhez tartozik. A tervek szerint magántőkéből 224 ezer négyzetméternyi csarnok, raktár épülne és 2000-nél több munkahely létesülne. Becslések szerint 40-50 milliárd forint fejlesztéssel létesülne az ipari park. A helyettes államtitkár már akkor közölte, a kormány azzal járul hozzá a fejlesztéshez, hogy a szükséges hatósági engedélyeztetést felgyorsítja a két-három éven belül megvalósuló beruházáshoz.

Frissítünk!

Született egy kormányhatározat is

A kormány az ügyben hozott egy határozatot is, amellyel az érintett földeket beruházási célterületté nyilvánította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik