Gazdaság

Így néz majd ki a Mészáros-féle MBH Bank budapesti székháza

Lezárult a projekt adásvételi folyamata és elkészültek az MBH Bank új székházának látványtervei, közölte a bank csütörtök délelőtt. A három toronyból álló épületegyüttes két, székház funkciót betöltő tornya már 2026 végére felépülhet.

Budapest XIII. kerületének frekventált közlekedési csomópontjában, a Róbert Károly körút és a Váci út sarkán elhelyezkedő, közel 13 ezer négyzetméteres telken épül majd a bankcsoport 76 ezer négyzetméteres székháza. A társaság egy külföldi befektetőtől vette meg a Budapest XIII. kerület Róbert Károly krt. 23. alatti „Agora” projekt egyik alprojektjét, amely már érvényes építési engedéllyel rendelkezik.

Az MBH Bank az építkezés első lépéseként kiválasztotta a tervezőként a Finta és Társai Építész Stúdió Kft.-t. A tervek a bank igényei és a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével készülnek, és már a Tervtanács jóváhagyására várnak, így a közeljövőben akár meg is indulhatnak a tényleges munkálatok.

A három készülő torony közül kettő a munkatársak befogadására épül, míg a harmadik elsődlegesen bérbeadásra lett tervezve.

MBH BANK

A területen bizonyos mélyépítési munkák és alépítmények már elkészültek, így az első két, székházfunkciót betöltő torony várhatóan 2026. év végére felépülhet, míg a harmadik, bérbeadásra szánt torony átadását 2027 végére tervezik.

MBH BANK

A székház tulajdonosa és fejlesztője az MBH Bank MBH Domo Kft. nevű leányvállalata.

MBH BANK

Az ország második legnagyobb bankjának számító MBH Bank Nyrt. az MKB Bank, a Budapest Bank és a Takarékbank összefésülésével jött létre. A pénzintézet nagyjából 50 százalékban Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik, az állam pedig kisebbségi, nagyjából 30 százalékos részesedése rendelkezik.

A bank egyik leányvállalata, az Euroleasing Zrt. vette meg mintegy 27 milliárd forintért a Rose d’Or nevű szuperjachtot, amellyel a tulajdonos, Mészáros Lőrinc és felesége utazgatott a nyári hónapokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik