Gazdaság

A DK nyilvánosságra hozta az MTVA-vezér fizetését

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Papp Dániel bruttó 3, 5 millió forintot keres havonta.

Az MTVA korábban azzal utasította el az adatok kiadását, hogy „a kereskedelmi média szereplői az adatokat megismerve kedvezőbb ajánlatokat tudnának tenni a szakembereknek. A DK perelt és nyert. Most azt írták, azért pereltek, hogy megtudják, mennyit keresnek az MTVA irányítói és arcai, akik közszolgálat helyett kormánypropagandát folytatnak közpénzből a köztévén.

A párt emlékeztet a Fővárosi Ítélőtáblán hozott ítélet szerint csak azoknak a fizetését hozhatják nyilvánosságra, akiknél ezt közérdek indokolja. Hét embert soroltak ide. Császár Attilát, aki hírterületi vezető szerkesztőként kap havi 1 300 500 forintot, Meszes Boglárka műsorvezetőt (1 346 000 forint), Németh Zsolt hírigazgatót (1,6 millió), az immár rádiós Siklósi Beatrixot (1 667 000 forint) Nagy Katalin brüsszeli tudósítót (5 300 euró/több mint két millió forint) Lánczi Tamást (2 168 500 forint), illetve Papp Dániel vezérigazgatót (3,5 millió forint).

A Demokratikus Koalíció emlékeztet rá, bírósági ítéletek mondták ki, hogy Papp Dánielnek tűrnie kell, ha lehírhamisítózzák. A párt szerint szerint szégyen és gyalázat, hogy a közmédiából propagandagyárat csináló propagandisták milliós, egyes esetekben többmilliós fizetéseket visznek haza a hírhamisításért, a hazudozásért, a magyarok millióit képviselő ellenzék lejáratásáért.

.

Kapcsolódó
15 milliárd forinttal emelik jövőre a közmédia költségvetését
Az MTVA-nál személyi juttatásokra és járulékokra több mint 28 milliárdot fordítanak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik