Gazdaság

A hőszivattyú egy igazi Jolly-Joker

Immergas
Immergas
Akár új otthonban, akár felújításban vagy korszerűsítésben gondolkodunk, az egyik központi kérdés mindig az, hogy milyen fűtési és/vagy hűtési rendszert alkalmazzunk?

A fenntarthatóság, az alacsonyabb költségek, a környezet maximális kímélete mind-mind fontos szempontok a mai világban, amelyek befolyásolják a döntéseinket.

A mindenkori igények természetesen a korszerűbb és energiatakarékosabb rendszerek felé irányulnak. Erre a feladatra lehet kiváló megoldás a hőszivattyú, ha megújuló energiát szeretnénk hasznosítani, fenntarthatóbb otthonra és alacsonyabb üzemeltetési költségekre vágyunk. A hőszivattyú önállóan is alkalmas lehet arra, hogy szükség esetén a fűtést és a hűtést is megoldja és segítségével elérhessük a tökéletes komfortérzetet otthonunkban.

Immergas

Hogyan is működnek a hőszivattyúk?

Az Immergas által forgalmazott levegő-víz hőszivattyúk működésének lényege, hogy a kültéri levegő hőtartalmát képesek adott esetben fűtésre vagy akár használati melegvíz előállításra hasznosítani. Egy ventilátor segítségével a levegő átvezetésre kerül a kültéri egység hőcserélő felületén és miközben áthalad rajta, a levegő hőtartalmának egy részét kinyeri. A hőszivattyúban egy kompresszor a keringtetett hűtőközeg hőmérsékletét képes megemelni, ami azután télen fűtésre fordítható. A rendszer legnagyobb előnye, hogy 1 kWh felhasznált villamos energiából akár 3-4 kWh hőt is képes előállítani. A levegő-víz üzemű hőszivattyúk 55-60°C-os előremenő fűtővíz-hőmérsékletet is tudnak produkálni, ami megfelelő fűtési rendszer, illetve hőleadók esetén biztosíthatja a szükséges hőérzetet az otthonunkban. A hőszivattyúk előnyeit tökéletesen kihasználhatjuk például az alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekkel ellátott otthonokban, ahol padló-, fal-, vagy mennyezet-fűtés található. Hűtés esetén a folyamat fordított, a kültéri egység hőcserélő felületén keresztül hőt adunk le a környezeti levegőnek és a lehűlt hűtőközeget az otthonunk hűtésére használhatjuk fel, például fan-coil-ok alkalmazásával.

Természetesen a hőszivattyúk régi és újépítésű ingatlanokhoz is alkalmazhatók, de vásárlás előtt mindenképpen kérjük ki szakember véleményét. A szakszerű tanácsok segíthetnek abban, hogy otthonunk maximális hő- és komfortérzetet nyújtson télen vagy akár nyáron is.

A szakember felkeresése előtt, nézzük meg, hogy milyen a lakóingatlanunk áramellátása, azt is, hogy ha kell, bővíthető-e, illetve van-e elég hely a gépészeti berendezésnek az épületen belül és kívül is?

Immergas

Immergas, nem csak gáz

Az Immergas Hungária Kft. neve sokak számára ismerősen csenghet, hiszen évtizedekig számíthattunk a gázkazánjaikra, azonban az Immergas márka ennél sokkal többet jelent.

Az Immergas egy olyan vállalat, amely elkötelezte magát az innováció és a fenntarthatóság mellett. Termékeik fejlesztésénél és gyártásánál a legnagyobb hangsúlyt a környezetvédelemre, a kiváló minőségre és a pénztárcabarát megoldásokra helyezik.

Szakemberei segítségével megtalálhatjuk a tökéletes megoldást a saját otthonunk számára, hiszen a hőszivattyúk mellett hibrid, gázkészülékkel és hőszivattyúval együtt működő rendszereket és kiegészítő fűtési lehetőségeket is kínálnak.

A régi hagyományos fűtőkészülék lecserélésével jelentősen csökkenthetjük a széndioxid kibocsátást és működtetésükkel jelentősen csökkenthetjük a fűtési költségeket is.

Az Immergas által fejlesztett rendszerek alkalmazásával és szakemberi segítségével hatékonyabbá tehetjük a fűtést, biztosíthatjuk a használati melegvíz ellátást, akár teljes egészében, vagy rásegítéssel, de arra is alkalmasak lehetnek, hogy nyáron az otthonunk hűtését is megoldjuk velük.

A választás csak rajtunk múlik!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik