Gazdaság

Új nevet kapott a Dunaferr

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Miután hivatalosan is megvalósult dunaújvárosi vasmű tulajdonlásának átadás-átvételi folyamata, nyilvánosságra került kedd reggel a társaság új neve – írja a portfolio.hu.

Hivatalosan is elindult a Liberty Steel Hungary honlapja, a korábbi Dunaferr dunai vasmű új neve

Liberty Dunaújváros lett

olvasható a portálon.

A tulajdonosváltás lezárásáról nemcsak kifelé kommunikált a vállalat kedden a hivatalos oldal elindításával, a társaság ezzel párhuzamosan közzétette a cég belső oldalán, a dolgozóknak Sanjeev Gupta, a Liberty Steel Group elnökének köszöntő levelét.

„Örömömre szolgál, hogy a Liberty Steel családban köszönthetem a dunaújvárosi vasmű dolgozóit. Jelentős mérföldkőhöz érkeztünk Dunaújváros történetében. Mostantól közösen egy új és erős jövőt építünk, amit Liberty Dunaújváros-nak fogunk elnevezni.”

Gupta szerint új fejezet kezdődik a vasmű életében. A célkitűzések között megemlítette a termelés dekarbonizációjának felgyorsítását, 2030-ra cél a karbonsemlegesség. Felidézi a múlt hónapban, a CISDI Engeneering Co-val kötött megállapodást, ami egy 1,5 millió tonna/év kapacitású elektromos ívkemencét szállít majd Dunaújvárosba.

Mint megírtuk, október 20-án lezárult a tranzakció, hivatalosan is a Liberty Steel Central Europe Kft.-hez került a felszámolt Dunaferr. A tranzakció részletei egyelőre nem ismertek.

Október elején a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) bejelentette, hogy jó úton halad a Dunaferr megmentése, az Európai Unió jóváhagyta a Dunaferr tulajdonosváltását. A nyílt és transzparens felszámolási eljárás keretében korábban a Liberty Steel adott be érvényes és nyertes pályázatot. A felszámoló 19,6 milliárd forintos minimálárat szabott meg a Dunaferrért. A pontos felvásárlási ár azonban nem került nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik