Gazdaság

Előnnyel indul a munkaerőpiacon, aki ért a mesterséges intelligenciához

MARCO BERTORELLO / AFP
MARCO BERTORELLO / AFP

A LinkedIn-en világszerte megkétszereződött a mesterséges intelligenciát említő álláshirdetések száma, ami azt jelzi, hogy az MI rövid időn belül óriási hatással lesz a munkaerőpiacra – írja cikkében az economx.hu.

A portál felidézi: egyes országok a 2,2-szeres globális átlaghoz képest még nagyobb növekedést értek el – az Egyesült Királyságban 2,3-szoros, míg Németországban és Franciaországban 2,6-szoros, illetve 2,8-szoros ugrás volt tapasztalható.

Azt látjuk, hogy az MI-készségek iránti igény egyre inkább megjelenik egyes iparágakban. Ezek olyan munkakörök, ahol az MI kötelező készségként szerepel – ilyen például a digitális termékmenedzser vagy a kiberbiztonsági tanácsadó

– idézi az ecomomx.hu Olivier Sabellának, a LinkedIn Talent Solutions EMEA és LATAM alelnökének a CNBC Make Iten megjelent nyilatkozatát.

Mint írják, a mesterséges intelligenciát említő LinkedIn állásajánlatok 17 százalékkal nagyobb mértékben nőttek az elmúlt két évben, mint az ilyen említést nem tartalmazó álláshirdetések. Ráadásul az az ütem, amellyel a LinkedIn-tagok mesterséges intelligencia-készségeket adnak hozzá a profiljukhoz, csaknem megduplázódott a ChatGPT elindítása óta: 2016 óta kilencszeresére nőtt azoknak a száma, akik azt mondják, hogy rendelkeznek mesterséges intelligencia készségekkel – mondta Sabella.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik