Gazdaság

Megszűnhetnek a fapadosok szuperolcsó árai

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Franciaország közlekedési minisztere, Clément Beaune bejelentette, merész kezdeményezést indít az Európai Unió többi tagállami kormányával közösen az Európán belüli repülőjáratokra vonatkozó minimálár bevezetése érdekében – írta a Portfolio.hu az Euractiv.comra hivatkozva.

A lépéssel a francia közlekedési miniszter kritikus párbeszédet kíván kezdeményezni a repülőjegyek árának társadalmi és környezeti méltányosságáról. Beaune szerint a vita nem a jegyárak tízszeresére emeléséről szól, hanem a szuperolcsó viteldíjakkal kapcsolatos ökológiai aggályok kezeléséről, biztosítva, hogy a légi közlekedés minden jövedelmi csoport számára elérhető maradjon. A cikk szerint a javaslat alapján alaposan átírhatják az árazást.

Megállapítják még, hogy a javaslat potenciálisan megzavarhatja az olcsó légitársaságok, köztük a Ryanair és a Wizz Air üzleti modelljét. A légitársaságok szövetségei, például az Airlines for Europe, ellenezték az ötletet, azzal érvelve, hogy az sértené a légitársaságoknak az uniós jog alapján fennálló, szabad ármeghatározáshoz való jogát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik