Gazdaság

Visszatért Tiborcz István cége a föld alá

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Újra a BDPST-é a Vörösmarty téri mélygarázs üzemeltetője.

A DFP-Parking kft. céges ügyeit a HVG követte nyomon. A pesti Vörösmarty téri mélygarázs üzemeltetőjét Tiborcz Istvánnak a BDPST Ingatlanforgalmazó Zrt.-je alapította 2019-ben. A cég pár hónap múlva ugyanakkor megvált a társaságtól.

Helyét a BDPST-csoport egyik cégvezetője, Vida István és az a Lexan Holding vette át, amelynek több közös üzlete is volt Orbán Viktor vejével. A Lexannak augusztusban lett a  tulajdonosa Komonczi Zsolt, a hetilap szerint egyebek mellett hozzá kötik a spanyolországi szállodavásárlás előkészítését.

A BDPST most a Lexan részét is megvásárolta a parkolási társaságban. A holding befektetőtárs volt a mélygarázzsal szomszédos tömbben lévő Hotel Dorothea megvalósításában is.

A szállodáról a BDPST Group azt írta, kiemelt figyelmet kaptak a műemléki értékek: minden műemléki védettségű épületrészt, berendezést megőriztek. A három épületből álló egységben az ötcsillagos szálloda mellett panorámás apartmanok, exkluzív lakások, éttermek, üzlethelyiségek, tetőterasz, sky étterem, átriumos kávézó kap helyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik