Gazdaság

Ekkor érkezik a szeptemberi nyugdíj, családi pótlékot nem utal a kincstár

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Megkezdődtek a szeptember havi nyugdíjkifizetések. A családi pótlékot viszont az iskolakezdés miatt a megszokottnál korábban küldték ki, így szeptemberben nem lesz kifizetés.

A szeptember havi nyugdíjakat 2023. szeptember 12. (kedden) utalja a Magyar Államkincstár. Ha valaki bankszámlára kérte a nyugdíjutalást, már szeptember 12-én hozzájuthat nyugdíjához.

Amennyiben az ellátást postai úton kérte, az úgynevezett nyugdíjkifizetési naptárban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat. A posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat. Így szeptember 12-e és szeptember 28-a között várható az szeptember havi nyugdíj postai kifizetése – írja az alon.hu.

A családi pótlékot rendszerint a hónap legelső napjaiban, 1-je és 3-a között szokták jóváírni az arra jogosultak bankszámláin. Augusztusban azonban a szeptemberi iskolakezdés miatt változik az utalás rendje: a júliusi családi pótlékot az általános szabálynak megfelelően augusztus 2-án kedden írják jóvá a jogosultak bankszámláin, míg az augusztusit egy héttel korábban, szeptember eleje helyett már augusztus 25-én pénteken – hívta fel a figyelmet a pénzcentrum.hu.

Fontos kiemelni, hogy bár a családi pótlékra jogosultak kétszer kapnak utalást augusztusban, ez nem azt jelenti, hogy a nyár utolsó hónapjában dupla családi pótlék járna, hanem csupán azt, hogy az augusztusra járó támogatáshoz kicsit korábban jutnak hozzá. Ez pedig egyúttal azt is jelenti, hogy a rákövetkező, szeptemberi családi pótlékra majd bő egy hónapot kell várniuk a magyar családoknak, az ugyanis

október 2-án hétfőn kerül majd jóváírásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik