Gazdaság

Már csak pár napig lehet ingyen feltölteni az elektromos autókat a Lidl áruházaknál

Már csak hat napig indítható ingyenesen töltés a Lidl e-Charge alkalmazással, ezt követően Magyarországon is eljön a fizetős korszak – derült ki a villanyautósok keddi bejegyzéséből, ami a Lidl sajtóközleményén alapszik.

Szeptember 4-től kezdve három különböző módon vehetik igénybe a villanyautósok a szolgáltatást az áruházak nyitvatartási idejében: Lidl Plus alkalmazásból, a Lidl weboldalán keresztül, vagy harmadik opcióként úgynevezett roaming megoldást eszközölve. A pontos díjazást a későbbiekben teszi nyilvánossá az áruházlánc.

Az első 50 kW-os elektromosautó-töltőket 2016 őszén telepítette a Lidl néhány budapesti áruház parkolójába. Ezek eleinte korlátozás nélkül használhatók voltak, így azonnal az elektromos autókat használó taxisok kedvelt állomásává váltak a parkolók. A Lidl feliratokkal próbált ennek gátat szabni, kiírták, hogy a töltőket a vásárlóknak szánják, az oszlopok pedig kizárólag az üzletek nyitvatartási idejében voltak használhatók. Magyarországon az áruházlánc nagyon sokáig kitartott az ingyenesség mellett, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy töltésszám tekintetében magasan Magyarország legnagyobb töltőhálózatává váltak,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik