Gazdaság

Nagy őszi áremelkedéssel riogatnak egyes építési vállalkozók

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A második félévre csökkenhet az építőanyagok ára – írtuk hétfőn, megemlítve azt is, hogy jelentős a keresletcsökkenés, ami miatt bajban van az építőipar. Valószínűleg a lecsökkent megrendelések miatt lehet, amit az Azénpénzem.hu olvasói jeleztek, hogy egyes építési vállalkozók nagy őszi áremeléssel riogatva igyekeztek rábírni ügyfeleiket, hogy hozzák előre a tervezett munkák időpontját.

Az egyik olvasónál például az eredetileg októberre tervezett felújítási munkákat a kivitelező váratlanul nyárra akarta előrehozni, mert – mint mondta – szeptembertől a drágulások miatt már nem tudja vállalni a korábban közölt árat. Hasonlóról egészen nagy munkálattal kapcsolatban is értesültek.

Ez azonban valószínűleg csak trükközés az érintett vállalkozók részéről, szóval érdemes némi távolságtartással fogadni a sürgetést. Szakmai berkekben ugyanis szó sincs további jelentős drágulásról. Sőt, inkább a csökkenés felé mutatnak az árak. Korábban szinte száguldottak az árak, így amelyik kivitelező bírta pénzzel, az menet közben amiből lehetett, nagyobb készleteket halmozott fel. Feltételezhető, hogy ezek a kivitelezők – mielőtt az árcsökkenés bekövetkezne – gyorsan igyekeznek megszabadulni a már beszerzett anyagoktól.  Persze a munkák mennyiségével is lehetnek problémák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik