Gazdaság

Világújdonság: energiaitalt fejlesztett és kóstolt az AI Szikszón

Hell Energy
Hell Energy

Egy magyar cég olyan szenzációszámba menő ötlettel állt elő, amire még nem volt példa a szektorban – megszületett az első olyan energiaital, amelyet teljes egészében az A.I. fejlesztett ki a Hell Energyvel együttműködésben. Az új íz minden elemét, szigorúan megválogatott összetevőit, designját és marketing eszközeit is az A.I. tervezte, és az italt meg is kóstolta. A cég közleménye szerint ilyen komplex folyamatot az italszegmensben még senki korábban nem indított el tisztán a mesterséges intelligenciára alapozva.

Az AI a világhálón fellelhető hihetetlenül nagy mennyiségű információt feldolgozva alkotta meg az általa legjobbnak tartott receptet. Nemcsak abból indult ki, hogy mit várnak el az emberek egy energiaitaltól, hanem kiemelt célja volt, hogy minél jobb és finomabb italt hozzon létre. A mesterséges intelligencia szerint a jelenleg legjobb recept a valódi koffein és az optimalizált cukormennyiség mellett többek között vitaminokat és aminosavakat is tartalmaz, és természetesen megfelel minden élelmiszeripari jogszabálynak, pl. az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) ajánlásainak, valamint az NRV (ajánlott napi bevitel) iránymutatásoknak is.

Az A.I. három ízvariációt alkotott, és egy New York-i vállalat technológiája segítségével digitalizálta, azaz meg is kóstolta mindhárom italát, majd prediktív intelligenciával, rengeteg adat és statisztika elemzése után választotta ki, melyik íz a befutó. Így született meg a valóban egyedülálló, friss, gyümölcsös íz, a Tutti-frutti & Berry-blast, melyhez még a csomagolás design-t is a mesterséges intelligencia tervezte meg a végtelenszer újrahasznosítható aludobozokra.

A receptúra egyébként szigorúan titkos, levédésére is az A.I. adott javaslatot. A receptet csak egyetlen, magas szintű biztonsági elemekkel ellátott számítógépen tárolják a szikszói gyárban, és a gépnek otthont adó helyiség kialakítását is a mesterséges intelligencia tervezte. Természetesen biztonsági másolat nélkül nincs igazi védelem, így a receptet egy svájci trezorban is őrzik. A mesterséges intelligencia által javasolt biztonsági elemeknek az is része, hogy mindösszesen két ember jogosult elindítani a gyártást a szikszói üzemben, és ők is csak szigorú, három lépéses azonosítás után. Így maga a mesterséges intelligencia „rendelkezett” a gyártás mikéntjéről is, ennyire védi saját fejlesztését.

Hétfőn el is indult Szikszón a világon jelenleg egyedülálló termék gyártása, és az első legyártott energiaitalok hamarosan elindulnak a hazai boltokba és a márka webshopjába, majd a gyártó legfontosabb export országaiba, így a tervek szerint nyár végéig több mint 60 országban lesz kapható ez a világújdonság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik