Gazdaság

Nem áll meg a drágulás az IKEA-ban sem

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Van olyan termék az IKEA-ban, amely március óta 41 százalékkal drágult – írja cikkében Pénzcentrum, amely folyamatosan monitorozza a bútorbolt árait. A lap szerint a cég januárban be is jelentette, hogy ebben az évben is lesznek emelések az év közben is, noha tavaly többször is drágultak a termékek az infláció és a háború miatt.

A Pénzcentrum listáján számos termék van, amely a vizsgált időszakban nem drágult, ilyenek az olcsóbb áruk, ám megjegyzik, ezeknek az esetében érdemes megvizsgálni. hogy az elmúlt négy évben összesen mennyivel emelkedtek az árak. Mint kiemelik, a LACK falipolc például 2019-ben még csak mindössze 1490 forintba került, míg most ugyanazért a polcért 4290 forintot kell fizetnünk az IKEA-ban: ez 188 százalékos drágulás.

A cikkben írnak arról, hogy természetesen nem a svéd cég az egyetlen, amely emelni kénytelen az árakat, a komplett szektorban jelentős drágulás látható, hiszen a KSH adatai szerint tavaly június óta a telekárpitozott sarok ülőgarnitúra 10 százalékkal, a konyhaszekrény alsórész elem 15 százalékkal, az étkezőasztal 28 százalékkal lett drágább átlagosan.

A Pénzcentrum gyűjtése szerint a pandémia első hullámának vége óta az étkezőasztalok átlagosan 91 százalékkal kerülnek többe, de a konyhaszekrény alsórész és a sarok ülőgarnitúrák árai is jócskán megemelkedtek: előbbi 57 százalékkal kerül többe most, mint 2020 júniusa, míg utóbbi 47 százalékkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik