Gazdaság

Hirtelen megugrott több család rezsiszámlája, állítja a Jobbik

Zavarok mutatkoznak a lakossági gázár támogatásának rendszerében a Jobbik – Konzervatívok alelnöke, parlamenti frakcióvezetője szerint; pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt sürgette Lukács László György, hogy az MVM lakossági szolgáltatócége mihamarabb adjon magyarázatot a felvetett anomáliákra.

Közlése szerint a napokban számos olyan jelzést kaptak, hogy mind több felhasználó látja úgy, hogy „a rezsicsökkentés lényegében megszűnt a számára”, mivel olyan számlákat kap, amelyben vagy egyáltalán nem, vagy csak igen csekély mértékben érvényesül az állami ártámogatás.

Megállapítható ezekből a számlákból, hogy nagycsaládosoknak, akiknek 20-30 ezer forint volt a havi díjuk, most 80-130 ezer forintos díjakkal kell számolniuk anélkül, hogy túllépték volna a rendeletben megállapított éves határértéket – mondta a Jobbik politikusa.

Felvetette: egy ilyen díjemelés sokak számára azt a kérdést veti fel, hogy a rezsiszámlájukat fizessék ki, vagy az amúgy is rekorder áfával és inflációval sújtott élelmiszereket vegyék meg.

Lukács László György szerint az MVM érintett cégének mihamarabb magyarázatot kel adnia arra, hogyan ugorhatott többszörösére sokak rezsije, a kormányzatnak pedig azt kellene kivizsgálnia, hogyan szorítható vissza az a magatartás, aminek ekkora díjemelkedés az eredménye.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik