Gazdaság

Szántódon, a BalaLandban nyitotta meg második boltját Orbán Ráhel

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Budapest után a Balaton déli partján nyitotta meg újabb üzletét nemrég az Odu Store. A babaholmikat kínáló cég Orbán Ráhel tulajdona, a második bolt pedig Szántódon, a Mövenpick BalaLand Resort és Family Parkban kapott helyet. Ha olvasóinknak netán ismerős lenne a helyszín, az nem a véletlen műve: a napokban közöltünk cikket a térség egyik kiemelt projektjéről, amely Szepesi Richárd turisztikai ingatlanberuházóhoz köthető.

A cikkben Szepesi igyekezett távolságot tartani a NER és a saját üzleti vállalkozásai között, mint kifejtette, elsősorban saját erőfeszítéseinek köszönhetően lett az egyik leggazdagabb ingatlanberuházó Magyarországon. Tény ugyanakkor, hogy üzleti tevékenysége több ponton is összekötődik a NER nyújtotta lehetőségekkel. S a jelek szerint az Orbán család is lát üzleti fantáziát a balatoni projektben: annyit mindenképpen, hogy a miniszterelnök lányának érdekeltsége itt építse tovább a bolthálózatát.

A cégnyilvántartás szerint egy június 23. jegyzésű alapítói határozatban rendelkezett a tulajdonos a szántódi fióktelep létrehozásáról, a Móricz Zsigmond utca 96. szám alatt. A cégpapírok szerint ezen a címen hivatalosan a BalaLand Residence Társasház található. Könnyebben beazonosítható a helyszín, ha az Odu Store honlapja szerint – ahol már feltüntetik a szántódi bolt elérhetőségét – tájékozódunk: az újabb üzletet a vásárlók a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balatonnál, azaz Szepesi szántódi szállodájában kereshetik fel a hét meghatározott napjain. Kedden és szerdán ugyanis zárva tartanak, szemben a budapesti üzlettel, ahol minden munkanapon várják a vásárlókat. Szombaton mindkét bolt látogatható, vasárnap viszont csak a szántódi egység van nyitva.

Vasvári Tamás / MTI Az ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resort és FamilyPark Szántódon az átadás napján, 2023. március 31-én.

Úgy tudjuk, a balatoni bolt kínálata valamivel szűkösebb, mint a Hegyvidék Bevásárlóközpontban található bolté. Az is különbség, hogy jóval kisebb médiafelhajtás kísérte a szántódi üzlet megnyitását, amit elsősorban az online közösségi felületeken hirdettek meg, szemben a budapesti egységgel, amit a média nyilvánossága előtt adtak át.

A fióktelep nyitásával járó jogi munkával azt a Hamar Endrét bízta meg a cége képviseletében Orbán Ráhel, aki korábban a tulajdonos férjével, Tiborcz Istvánnal vett részt több vállalkozásban. Mondhatni, bizalmi emberre bízta a miniszterelnök lánya a bolt megnyitásának előkészítését.

Az Odu Store egyelőre az építkezés szakaszában jár, a két éve nyáron indult cég az első, tört évben 1,7 millió forintos veszteséget termelt (233 ezer forintos árbevétel mellett), a tavalyi teljes üzleti évében pedig 55,6 millió forintos mínusszal zárt (ekkor már 73,4 milliós volt a forgalmuk). Ennek ellenére idejét látták az újabb bolt megnyitásának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik