Gazdaság

Tarol az árfigyelő rendszer, új funkciókat fejleszt a hatóság

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Egy hét alatt 25 millió letöltés, interakció történt az árfigyelő oldalon, amelynek már a továbbfejlesztésén dolgoznak – írja az Infostart.hu.

“Az első hét tapasztalatai azt mutatják, hogy a magyar vásárlók használják az árfigyelőt. Az első héten közel négyszázezer egyedi felhasználó ment fel az árfigyelő.gvh.hu oldalra, az összes letöltések, keresések, különböző interakciók száma elérte a 25 milliót” – mondta az InfoRádióban Horváth Bálint.

A GVH kommunikációs vezetője kifejtette: hat nagy kereskedelmi lánc szolgáltat adatokat a rendszerbe, és naponta frissítik az egyes termékek árait, és láthatóan intenzíven reagálnak egymásra. Már az első napokban több termékcsoportban – például a tojás, a kenyér vagy a sertéshús esetében – különböző akciókat hajtottak végre, az egyik kiskereskedelmi lánc pedig

kifejezetten az árfigyelő megjelenésével összehangolva csökkentette mintegy száz terméke árát.

A GVH és az oldal kifejlesztésében együttműködő munkacsoport – melynek tagja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, az Igazságügyi Minisztérium és az Agrárminisztérium – folyamatosan várja azon kiskereskedelmi üzletek jelentkezését, amelyek önkéntesen kívánnak csatlakozni a rendszerhez.

“Nagyon fontos, hogy ingyenesen és önkéntesen lehet csatlakozni az árfigyelőhöz. Ehhez a GVH honlapján az árfigyelő menüpont alatt külön a kereskedőknek összeszedtük azokat a legfontosabb ismereteket, melyek szükségesek ahhoz, hogy csatlakozni tudjanak” – mondta Horváth Bálint.

Továbbfejlesztik az árfigyelőt

A rendszert mintegy két hónap alatt dolgozták ki, de már a továbbfejlesztésén is gondolkodnak. A jövőben szabadon összeállítható és elmenthető bevásárlólista, illetve kalkulátor segíti majd a fogyasztókat, tehát fel lehet mérni, hol mennyibe kerülne egy bevásárlás.

Emellett, mivel azt látták, hogy a felhasználók többsége mobilon használja az árfigyelőt, az okostelefonon történő megjelenítést is tervezik javítani. A szolgáltatás térképes funkcióját is fejlesztenék, melynek célja, hogy segítsék a vásárlókat az árak összehasonlításában, a legjobb árak kiválasztásában. “Arra törekszünk, hogy az árfigyelőt a felhasználói igényeknek megfelelően egy felhasználóbarát, szerethető oldallá tegyük” – jelentette ki a GVH kommunikációs vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik