Gazdaság

Sok kisboltos nem tudja megoldani, hogy készpénzfelvételt vállaljon

Július 1-jétől lehetővé vált, hogy havonta kétszer, legfeljebb 40 ezer forintot felvehetünk a bankkártyánk segítségével azokban a boltokban, ahol ezt lehetővé teszik. Ez elsősorban azokban a falvakban lenne segítség, ahol nincs se bank, se posta, se bankautomata, a boltosok azonban aggódnak.

Az RTL Híradónak egy Békés megyei kisbolt tulajdonosa azt mondta, gondolkozik azon, hogy aki bankkártyával vásárol, az vehessen fel készpénzt is, azonban nem tudja, hogy ez milyen költséggel járna vagy hogy a bank mikor utalja át azt a pénzt, amit ő kiad a kasszából.

Egy pécsi boltos szerint viszont az rejtene óriási veszélyt, hogyha 300-400 ezer forintot tartanának a kasszában – a pénzfelvétel miatt –, mert „holnap bejön valaki az utcáról, kést szegez nekünk és abban a pillanatban elviszi a forgalmunkat”. Egy másik boltos kamerán kívül arról beszélt, hogy nem tudna annyi készpénzt tartani a kasszában, hogy az elég legyen több napon keresztül több ember pénzfelvételéhez.

Kapcsolódó
Júliustól a boltok pénztárainál is vehetnénk fel ingyenesen készpénzt. De vehetünk?
Júliustól elvileg lehetőségünk lesz arra, hogy kártyás vásárláskor szóljunk a pénztárosnak az e szolgáltatást kínáló boltban, készpénzt is szeretnénk felvenni. Ám a lapunknak küldött válaszok alapján kérdéses, mennyire működik majd a rendszer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik