Gazdaság

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége is megtámogatta a Fradit

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Ferencvárosi Torna Club 2022-ben összesen 21,8 milliárd forint bevételből gazdálkodhatott, miközben az előző évben ennek töredéke állt rendelkezésre, 8,7 milliárd forint – írja az Mfor. A 21,8 milliárd forintnak több mint a fele, 14,6 milliárd forint támogatásként érkezett a kasszába, ebből 13,9 milliárd forint a központi költségvetésből származott, vagyis közpénznek nevezhető. Részben a sportért felelős tárcától, a Honvédelmi Minisztériumtól, részben pedig az egyes sportági szakszövetségektől is érkezik nem kevés pénz az egyesülethez. A Honvédelmi Minisztérium csak a tavalyi évre összesen 4,9 milliárd forintnyi támogatást ítélt meg.

Az Mfor cikke szerint tavaly kicsivel több mint 4 milliárd forintnyi támogatást használt fel a zöld-fehér egyesület, melyből

  • közel 3,8 milliárd forint az államkasszából származik,
  • 634,4 millió forint más gazdálkodóktól,
  • 10,8 millió forint pedig nemzetközi forrásból.

A legérdekesebb tétel a magáncégek 634 milliós támogatása. Összesen hét társaság szerepel ezen a listán, melyen egy teljesen új szereplő is feltűnik, mégpedig a legnagyobb összegű támogatással, amit cég adott.

A Fejér Tervező és Mérnöki Kft. 220 millió forint támogatást nyújtott a Fradinak. Ez a cég Mészáros Lőrinc gyerekeinek közvetett tulajdonában áll a zászlóshajó cégükön, a Fejér-B.Á.L. Zrt.-n keresztül. Hiába egyébként a nagyösszegű bevétel, a kiadások is hasonló mértékben ugrottak meg: összesen 21,6 milliárd forintba került a sportegyesület működtetése. Így végeredményben 7 millió forintos veszteséget kellett elkönyvelni a tavalyi év végén a beszámoló szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik