Gazdaság

Orbán Viktor kedvenc lapjának terjesztése nemzeti ügy és érdek

Orbán Viktor Facebook oldala
Orbán Viktor Facebook oldala
Minisztere szerint nem is válnánk sportoló nemzetté, ha a kormány a pénzünkből nem fizetne elő 10 ezer példányban a Nemzeti Sportra.

Korábban Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége árulta el, milyen Orbán Viktor viszonya a Nemzeti Sporthoz, miként tehető szebbé a kormányfő reggeli ébredése.

Ha reggel nem akar felkelni, mondd azt, hogy van friss Nemzeti Sport, egyből kinyitja a szemét. Elsőnek kell olvasnia, volt rá példa, hogy kivasaltam, hogy ropogós legyen.

Érdemes ezzel a felütéssel indítani, ha valós választ akarunk kapni arra, miért kell az államnak vagy inkább magának kormányfőnek a veszteséges Nemzeti Sport. Erről Orbán Viktort kérdezte is Vadai Ágnes, miután a K-Monitor megírta, mennyiért vehette meg az állam a lapot. illetve azt is, hogy jövőre a kormány az adófizetők pénzéből 10 ezer példányra fizet elő.

A digitális világban miért közérdek, hogy a Nemzeti Sportot, ami a piacon nem tud megélni, az adófizetők pénzéből print formában fenntartsák?

Orbán Viktor ezúttal sem válaszolt a személyesen neki címzett kérdésre, ám honvédelmi minisztere levezette, miért jó a nemzet egészének a Nemzeti Sport ilyetén támogatása.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint érdem, hogy idén 120 éves a Nemzeti Sport, (a Népszava 150 éves – a szerk.) amely így hazánk egyik legrégebbi márkája.

A miniszter úgy látja, az Orbán-kormánynak az a célkitűzése, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté váljon a magyar,

elképzelhetetlen írott offline sport ismeretterjesztés és értékmegőrzés nélkül.

A márka értékének megőrzése érdekében az alternatív népszerűsítési rendszer kialakítása elkezdődött, amelynek köszönhetően közintézményekben, sportszervezetekben ingyenes lesz a Nemzeti Sport.

Az új terjesztési csatornán tízezer példány kerül az olvasókhoz, ezzel elősegítve a sport iránti elköteleződést, edukációt és egészséges életre nevelést

– írta a sportügyekért is felelős honvédelmi miniszter.

A Nemzeti Sport példányszáma a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai alapján óriásit zuhant az elmúlt években, a kormány gyakorlatilag a jelenlegi példányszáma jóval több mint felére előfizet jövőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik