Gazdaság

Agyonvágta a rubelt a Wagner-csoport nagy menetelése

Stringer / Anadolu Agency / AFP
Stringer / Anadolu Agency / AFP
Az orosz rubel hétfőn a korai kereskedésben közel 15 hónapos mélypontra zuhant a dollárral szemben, miután a hétvégén erősen felfegyverzett zsoldosok lázadási kísérletet kíséreltek meg - számolt be a Reuters híre alapján a portfolio.hu.

Az orosz rubel hétfőn a korai kereskedésben közel 15 hónapos mélypontra esett az amerikai dollárral szemben, reagálva a hétvégi, erősen felfegyverzett zsoldosok által elkövetett puccskísérletre. GMT 0415-kor a rubel 2,1%-kal gyengült a dollárral szemben, 86,50-ig, és 2022. március vége óta a legalacsonyabb szintre, 87,2300-ra esett – írja a portál.

A deviza az euróval szemben is 2,2%-kal csökkent, 94,37 ponton kereskedve, a jüannal szemben pedig 2,1%-kal esett, 11,95 ponton állva. A puccskísérletet Jevgenyij Prigozsin orosz zsoldosai vezették, akik szombat éjjel a dél-oroszországi Rosztov-na-Donból vonultak vissza egy olyan megállapodás értelmében, amely megállította gyors előrenyomulásukat Moszkva felé, de kérdéseket hagyott Vlagyimir Putyin elnök hatalom feletti ellenőrzésével kapcsolatban.

 A forinthoz képest is 1 százalék felett gyengült az orosz deviza, így már 4 körül jár a váltás, mint tavaly tavasszal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik