Gazdaság

Most érdemes még a pénzváltóknál eurót venni, így nyitott a forint

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Hétfő reggel ismét a 370-es lélektani szintet kerülgeti a forint az euróval szemben, vagyis alig változott az árfolyam péntek estéhez képest. Délelőtt viszont gyorsan belevettek a forintba. A kockázatok ellenére a Fitch nem változtatott a magyar adósbesoroláson, ez pedig segített a forintnak is fenntartani az erejét – írja a portfolio.hu.

A forint 370,3 körül járt az euróval szemben hétfő reggel, ez minimális változást jelentett a péntek esti árfolyamhoz képest.

Nem sokkal fél 10 után a forint 0,1 százalékot zárkózott az euróra, így 369,9 környékén jár a váltás. Viszont gyorsan indult be az erősödés – értékelnek a portálon.

Tíz óra után euróhoz képest már 0,2 százalékos erősödésben volt és 369,25 körüli szinteken járt a forint. Nem sokkal 11 előtt azonban megállt a forinterősödés az euróhoz képest és 369,5-ig esett vissza a magyar deviza. A piacok vélhetően a müncheni Ifo-index adatát árazhatják, amely jelentősen alulmúlta a várakozásokat és rossz képet fest Magyarország legfontosabb kereskedelmi partnerének gazdasági állapotáról.

Déli 12 óra után 369,4 forint körül állt az euró kurzusa.

Ezt megúszta a hazai deviza

A múlt hét második felében voltak olyan piaci félelmek, hogy a Fitch akár leminősítheti Magyarországot, végül ez nem történt meg, a hitelminősítő érvényben hagyta az eddigi osztályzatot továbbra is negatív kilátás mellett. Két hét múlva a Standard & Poor’s felülvizsgálatával folytatódik a sorozat, de az igazán érdekesek majd a decemberi hitelminősítések lesznek, ha addig

Két hét múlva a Standard & Poor’s felülvizsgálatával folytatódik a sorozat, de az igazán érdekesek majd a decemberi hitelminősítések lesznek, ha addig sem lesz megállapodás az uniós forrásokról

Ajánlott videó

Olvasói sztorik