Gazdaság

Szemétdíj: figyelmeztet a Díjbeszedő Zrt, van, akinek lesz teendője a számlákkal

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A július 1-jén életbe lépő új hulladékgazdálkodási rendszerben az állami hulladékgazdálkodási közfeladat koncesszorként a Molhu Mol Hulladékgazdálkodási Zrt.-hez került. Ennek megfelelően a számlákat a Budapest közigazgatási határán kívüli szolgáltatási területen is a Mohu, Budapest területén pedig az eddigi módon a Díjbeszedő Holding Zrt. (DBH) állítja ki a továbbiakban is – írja a Világgazdaság.

Ez azt jelenti – írja ügyfeleinek a Díjnet –, hogy Budapesten kívül a hulladékdíjszámlákat a 2023. július 1. utáni szolgáltatási időszakra nem az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től, hanem a Mohu Moltól kapják az ügyfelek, akik azonban megtalálják a korábbi, az NHKV Zrt. által kiállított számlákat az ÁSZF 12.3.1.10. pontjában meghatározott ideig a Díjnet fiókjukban.

A budapesti díjszámlák kiállításában nem történik változás, azt továbbra is a Díjbeszedő Holding Zrt. állítja ki. A változás a legtöbb fizetési módot nem érinti, a számlák a megszokott módon egyenlíthetők ki továbbra is, ha a bankkártyás fizetést, a mobilfizetést (iCsekk), a CIB internetbanki fizetést vagy a csoportos beszedést választják – olvasható a portálon.

A változás az egyedi átutalási módot érinti: ha valaki átutalással szeretné befizetni a 2023. július 1. utáni szolgáltatási időszakok számláit, és azokat nem a Díjbeszedő Holding Zrt. állította ki, akkor már az alábbi, új utalási adatokat kell megadnia:

Kedvezményezett: Mohu Mol Hulladékgazdálkodási Zrt.
Számlavezető bank: OTP Bank
Számlaszám: 11794008-24030025

Az ügyfelek 2023. július 1. után a 2023 második negyedéves számlázási időszakról még az NHKV Zrt. nevében kiállított számlát kapnak, postázástól függően várhatóan július-augusztus hónapokban. Ezért, aki egyedi átutalással fizeti a számláját, különösen figyeljen arra, hogy a fizetendő számlát mely szolgáltató állította ki, és ügyeljen, hogy a megfelelő utalási adatokat adja meg – figyelmeztetett a cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik