Gazdaság

Az Államadósság Kezelő Központ szerint rendben van a KRÉTA-rendszerben kiküldött reklámkampányuk

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

A KRÉTA rendszeren keresztül kiküldött tájékoztató tartalma a vonatkozó jogszabályoknak teljes mértékben megfelel, az ÁKK Zrt. személyes adatokhoz nem fért hozzá – írta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a 24.hu kérdésére annak kapcsán, a szervezet az oktatási KRÉTA-rendszeren keresztül küldött üzenetet a szülőknek, hogy lepjék meg gyerekeit magyar állampapírral.

„Az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság kiemelt céljai között szerepel, hogy minél több magyar család értesüljön az állampapírok nyújtotta megtakarítási lehetőségekről. A magyar állampapírokkal az egész ország jól jár: biztonságos, adómentes, kiemelkedő hozamú befektetést kínál a családoknak, míg az államnak kiszámítható, stabil forrást jelent. A következetes adósságkezelési stratégiának köszönhetően az elmúlt években felére csökkentettük a külföldiek arányát az államadósságban, míg a lakosságét 3 százalékról 25 százalékra javítottuk. Ez biztonságot jelent az országnak, a kamatjövedelem pedig nem külföldre, hanem a magyar családokhoz kerül.” – írta az ÁKK.

A lakosság állampapír-befektetés felé való terelése volt a célja a Magyar Közlönyben megjelent intézkedésnek is, amely kötelezően előírja a pénzintézetek számára, hogy egy évben legalább egy alkalommal értesítést kell küldeniük arról az ügyfeleknek, hogy mekkora hozamot érhetettek volna el az állampapírral.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik