Gazdaság

Kövér nyereséget mutatott ki Orbán Viktor második lányának cége

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Alig több mint egy éves Szokira-Orbán Sára tanácsadó cége, melynek teljesítményével már az első teljes évben elégedettek lehetnek a tulajdonosok – írja az mfor.hu.

Szokira-Orbán Sára még 2021 decemberében hozta létre saját vállalkozását Art Relatad Solutions Kft. néven, melynek főtevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás.

Az első teljes üzleti évről, 2022-ről szóló beszámoló alapján a bevételek legnagyobb része tanácsadásból származott. Orbán Sára azonban nem egyedül vágott bele a bizniszbe, üzlettársa – a cég kisebbségi tulajdonosa – Tajnafői Zita Diána, aki 2020-ban a Paks II. Zrt. törzskari igazgatóságának koordinációs szakértője volt. Jóval korábban, 2012-ben egy akkori kiadvány szerint pedig a Nemzeti Innovációs Hivatal főosztályvezetője volt – olvasható a portálon.

A leadott beszámoló szerint ugyanis az első teljes évben 26,5 millió forintos árbevételre tettek szert. Mindezek eredőjeként már üzemi szinten is szép profitot mutattak ki, amiből az 1,3 millió forintos adófizetési kötelezettség elszámolása után 13,5 millió forintos tiszta nyereség maradt. Vagyis a profitráta is igen szépen alakult: közel 51 százalékos. Noha jelentősebb összegű nyereséget hozott a konyhára a tanácsadás, ebből osztalékot most nem fizettek maguknak a tulajdonosok – azt teljes egészében bent hagyták a cégben.

Érdemes kitérni még az Art Related kötelezettségeire is, melyek jelentős összegre híztak 2022-ben, közel 25 millió forint rövid lejáratú kötelezettséget tartanak számon, ám az eladósodottság réme nem fenyegeti a társaságot. Ennek zöme, több mint 18 millió forint ugyanis vevőktől kapott előlegként került kimutatásra, vagyis amennyiben teljesítik az előleget megalapozó szerződést, ez az összeg kikerül a kötelezettségek közül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik