Szajki Bálint / 24.hu
Gazdaság

Változás jön az MVM-es számláknál júniustól

Az állami energetikai cég bejelentette, júniustól nem küld kisebb részszámlákat az ügyfeleinek. Amennyiben az nem ér el egy bizonyos összeget, akkor csak a következő hónappal együtt kell befizetni – írja a haszon.hu.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. arról értesítette az ügyfeleit, június 1-től nem készít és nem küld részszámlát, amennyiben az elszámolása nem éri el a bruttó 1836 forintot (nettó 1446 forint).

Amennyiben a havi elszámolás nem éri el ezt az összeget, akkor a következő hónappal együtt kell befizetni. Azonban ha a kettő együtt sincs bruttó 1836 forint, tovább tolódhatnak, így akár több hónap is összevonódhat.

Hozzáteszik, összeghatártól függetlenül mindig küldik az elszámolószámlákat a diktálás vagy a mérő éves leolvasása után – olvasható a portálon.

Egyébként Lantos Csaba energiaügyi miniszter már korábban kijelentette, ebben az évben nem emelkedik se az áram, se a gáz, se a távhő rezsicsökkentett lakossági ára, a rendszerhasználati díjhoz sem nyúlnak hozzá. A miniszter a rezsicsökkentési rendszerre és a 2023-as költségvetésben négyszereződő Rezsivédelmi Alapra utalva elismerte, hogy „ennek a költségvetésen keresztül mindannyian fizetjük az árát”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!