Gazdaság

Gattyán György eladja a Kodolányi János Egyetemet

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Június 1-vel új tulajdonosa van a Kodolányi János Egyetemnek – írja szerdai sajtóközleményében a Docler cégcsoport. Eszerint Gattyán György három évre vállalta az egyetem fenntartását, és ezalatt az intézmény „növelni tudta hallgatói létszámát, számos racionalizálást hajtott végre és mintegy tucatnyi új szakot, szakirányú képzést indított el”.

Azt gondolom, mind szakmailag, mind anyagilag az elmúlt években jelentősen hozzájárultunk ahhoz, hogy Magyarországon a felsőoktatás egy magánegyetem által még színesebb, versenyképesebb legyen

– idézi a közlemény a pornómilliárdosként is ismert Gattyán Györgyöt.

Az egyetem fenntartója 2023. június 1-től a Pro Universitate Albensis Oktatási, Beruházási, és Koordinációs Zrt. lesz. A közleményben erről a cégről azt írják, hogy olyan székesfehérvári kis- és középvállalkozások konzorciuma, melynek tagjai több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az oktatás, a pályaorientáció, a felnőttképzés és közösségi szolgáltatások, valamint intézmény működtetés és fenntartás területén. A részvénytársaságot – mint fogalmaznak – kifejezetten az egyetem hosszútávú fenntartásának céljából alapították.

Mahler Balázst, a cég vezérigazgatóját idézve azt írják: „A cél az, hogy a Kodolányi János Egyetem erősítse lokális pozícióit, de mindezek mellett a globális felsőoktatási piacon is bővüljön és Magyarország egyik legjobb, a piaci igényekre közvetlenül és gyorsan reagáló, hallgató-központú, önfenntartó magánegyeteme legyen rövid időn belül”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik