Gazdaság

Ügyvédek panaszkodtak az új gigabankra, az MBH-ra

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Két hete, hogy egyesült a Budapest Bankot már korábban magába olvasztó MKB és a Takarékbank, MBH néven. A fúzió után az Azénpénzemnek többen számlamegszüntetésre panaszkodtak, különösen ügyvédek – náluk az okozta a gondot, hogy a működésükhöz szükséges letéti számla nem maradhatott meg.

Az új bank állítólag arra hivatkozott, hogy egy ügyfélnek csak egy forintszámlája lehet náluk. Bő évtizedes egykori BB-s, illetve MKB-s ügyvédek mondtak így búcsút a banknak. Ők ugyanis működésükhöz a „normál” számla mellé letéti számlát is igényelnek.

A portál megkereste az MNB-t, hogy is van ez. Azt a választ kapták, hogy jogszabályi akadálya nincsen annak, hogy egy ügyfél egy hitelintézetnél akár több fizetési számlával rendelkezzen.

Az MBH kérdésükre először annyit mondott, hogy valami „nagy félreértésről” lehet szó. Később nyomatékosították, hogy náluk is lehet egyszerre több forintszámlája egy-egy magánszemélynek, vagy vállalkozásnak. Aztán díjcsomag-összehangolásra hivatkoztak, illetve azt közölték, hogy jellemzően ügyvédeknél mondtak fel (pár tíz darab) letéti díjcsomagot június végével. Illetve arra is kitértek, hogy az érintetteknek a díjcsomag felmondását követően az irányadó standard díjszabás mellé egyedi árazást kínáltak fel, amellyel így továbbra is számlavezetési díj felszámítása nélkül és tranzakciós kedvezményekkel biztosítják számukra a letéti számla vezetését, további 12 hónapig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik