Gazdaság

Fájhat a diszkontok feje, szintet lép a Tesco az árháborúban

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Az áruházlánc januárban több mint 2000, februárban pedig több mint 400 termék árát vitte lejjebb, május közepétől pedig további több mint 2000 árucikkre vezet be az eddiginél alacsonyabb árakat – adták hírül. A vállalat többek között az energiaárak világpiaci mérséklődéséből, a forint árfolyamának erősödéséből, valamint a beszállítói árak csökkenéséből eredő árkülönbözetet adja tovább vásárlóinak, az átlagos árszintcsökkenés mértéke a 2000 termék esetén 9,4 százalék.

Az ármérséklést további több mint 2000 termékkel folytatja a Tesco: május közepétől az árszintcsökkenés mértéke ezeken a termékeken átlagosan 9,4 százalék. Ezeken belül is 60 árucikk ára 30 százalékkal vagy azt meghaladóan lesz kedvezőbb. Az utóbbi időben az energiaárak világszerte mérséklődtek, míg a forint árfolyama javult, ami számunkra is kedvezőbb üzleti körülményeket teremtett, ezért a fogyasztói árakban is szeretné az üzletlánc érvényesíteni ezeket a pozitív hatásokat.

„Ismét 2000-nél is több termék árát csökkentjük tehát, és bízunk benne, hogy szállítóinkkal együttműködve hamarosan további árcsökkentéseket jelenthetünk be. Ehhez a beszerzési árak további csökkenésére van szükség, ezért fontosnak tartjuk, hogy szállítóink áraiban is minél jobban megjelenjen a világpiaci változások pozitív hatása” – idézi a közlemény Pálinkás Zsoltot, a Tesco magyarországi vezérigazgatóját.

Az immár egy éve tartó Árgarancia programban mintegy 600 alapvető élelmiszer és háztartási cikk árát tartja tartósan alacsonyan, és folyamatosan ellenőrzi azokat. A hűségkártyával rendelkezők egyebek közt hetente jellemzően 20 terméket találnak a Tesco polcain és online „bombaáron”, melyek közül több termék is nagy, 50 százalékot is meghaladó árengedménnyel vásárolható meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik