Gazdaság

A kormány feladta a leckét saját magának: jön a 2024-es költségvetés

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az atv.hu-nak azt nyilatkozta: a ‘24-es költségvetés számait a kormány a következő napokban, hetekben véglegesíti.

A kormány mindig ragaszkodott ehhez az időponthoz, hiszen tavaly és az elmúlt években megszokássá vált, hogy a jövő évi költségvetést benyújtotta” – nyilatkozta a gazdaságfejlesztési miniszter a portálnak a parlament gazdasági bizottságban történt meghallgatását követően. Azt kérdezték: indokolt-e szerinte, hogy még most, a parlament tavaszi ülésszakán benyújtsa a kormány a 2024-es költségvetést, és azt el is fogadják?

A kormánynak szándéka, hogy most is benyújtja a ‘24-es költségvetést – jelentette ki Nagy Márton. Erről Varga Mihály pénzügyminiszter fog tájékoztatást adni. A kabinet a következő napokban, hetekben véglegesíti a számait” a ‘24-es költségvetésnek.- mondta.

A parlament tavaly is elfogadta nyáron a következő évi ‘23-as költségvetést, de aztán azt kormányrendelettel módosította tavaly decemberben. Aztán viszont a parlamentben is megtárgyalták megszavazták a módosított 2023-as büdzsét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik