Gazdaság

Csúcsra lökték a forintot Matolcsyék

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A nagyon jó magyar külkereskedelmi mérleg adat után, illetve Virág Barnabás MNB-alelnök óvatos kamatcsökkentési stratégiát sugalló szavai után meglódult kedd délután a forint és háromhetes csúcsra ugrott az euróval szemben 370 közelében. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy egy fontos trendvonalat kezdett el tesztelni az árfolyam és ha letöri, akkor további forinterősödés előtt nyílhat meg a tér – értékelnek a portfolio.hu-n.

A meglepően nagy márciusi magyar külkereskedelmi mérleg többlet adat után délelőtt arról nyilatkozott Virág Barnabás MNB-alelnök, hogy egyelőre még óvatos a jegybank a 18 százalékos egynapos kamat vágásával, ami azt üzenhette a befektetőknek, hogy a rendkívül vonzó kamatszint egyelőre még kitarthat, ez pedig táplálhatja a forint erejét. A délelőtt még oldalazó forint dél körül meglódult: az euró jegyzései 370,5-ig estek 372,5 körülről és így új háromhetes forintcsúcs született – olvasható a portálon.

Nem sokkal délután 2 óra előtt kicsivel 371 forint fölött tartózkodott az euró kurzusa.

Óvatosságot adhat azonban egyelőre a forintpiaci szereplőknek, hogy nagyon nagy lett a magyar költségvetési hiány, ami komoly bajokat jelez a büdzsében. Szintén figyelemre méltó, hogy holnap reggel teszi közzé a KSH az áprilisi inflációs adatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik