Gazdaság

Fizetős lett a készpénzfelvétel egy banknál Revolut és Wise kártyával

Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Áprilistól az Erste Bank úgynevezett eszközhasználati díjat vezetett be a külföldi kibocsátású kártyás készpénzfelvételekre a saját ATM-jeinél, ami sok Revolut vagy éppen Wise számlával rendelkező magyart is érint, írja a Bankmonitor.

A cikk szerint az újonnan bevezetett díj egységesen, a felvett összegétől függetlenül 1200 Ft, amit akkor is meg kell fizetni, ha az adott előfizetéses csomaggal egyébként ingyenes volna a készpénzfelvétel. Emlékeztetnek: a Revolut Standard és Plus csomagokkal például havonta 75 000 Ft, míg a Premium és a Metal csomagokkal 150 000 Ft, illetve 300 000 Ft vehető fel díjmentesen 30 naponként.

A készpénzfelvétel költségével nem utólag szembesülnek csak az ügyfelek, a tranzakció végső jóváhagyása előtt erről tájékoztat a készülék, ekkor pedig még van lehetőség megszakítani a folyamatot, és akár másik ATM-et választani.

Az eszközhasználati díjon túl azonban még egy korlátozással találkozhatnak a Revolut és Wise ügyfelek, ugyanis az Erste egyúttal 150 000 Ft-ban korlátozta a külföldi kibocsátású kártyákkal egy napon belül felvehető készpénz összegét. Fontos, hogy a limit nem egy ATM-ra, hanem az Erste összes készülékére vonatkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik