Gazdaság

Leállások lesznek az MKB-nál és a Takarékbanknál – erre számítsanak az ügyfelek a következő napokban

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Április 30-án az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. jogi egyesülésével lezárul a közel három éve tartó fúziós folyamat, melynek keretében létrejön Magyarország második legnagyobb, magyar tulajdonú pénzintézete. A tagbankok, illetve a május 1-től egységes MBH Bank márkanév és arculat alatt működő bank április 27. (csütörtök) és május 2. (kedd) között nem egybefüggően, részleges, illetve teljes bankszünnapokat tartanak, melyekre az egyesülés miatt felmerülő technikai és informatikai átállások zavartalan lebonyolítása érdekében kerül sor. Az ügyfelek ezen időszak alatt bizonyos szolgáltatásokat csak korlátozott időtartamban vagy formában tudnak majd igénybe venni.

A gördülékeny ügyintézés fenntartása érdekében a bankcsoport folyamatosan frissülő tájékoztatást biztosít, amit az ügyfeleknek mindenképp érdemes lehet követni az előttünk álló napokban – derült ki a Magyar Bankholding kedd délelőtti sajtótájékoztatóján, amiről a Pénzcentrum is tudósított.

Nem minden szolgáltatást érint a leállás

Fontos, hogy az átállás nem érinti a fizikai betéti és hitelkártyás vásárlást, valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást – ezek az egyesülési hétvége alatt is zavartalanul működnek. A használatban lévő, érvényes bankkártyákat az ügyfelek mind az átállási hétvégén, mind pedig azt követően is használhatják.

Az MKB Bank és a Takarékbank, ill. május 1-től az egyesült MBH Bank bankfiókjai

  • 2023. április 28-án (pénteken) egységesen 12:00-ig tartanak nyitva,
  • 2023. április 29-től május 1-ig a hétvége és ünnepnap miatt zárva tartanak.

A két pénzintézet ügyfelei az átállás idején az elektronikus csatornák elérésében és az azonnali átutalási megbízásoknál leállásokat tapasztalhatnak. A digitalizált kártyahasználatban, az internetes vásárlások jóváhagyásában, valamint az ATM-hálózaton történő készpénzfelvételben pedig rövidebb szolgáltatáskiesésekre kerülhet sor.

Az ütemterv alapján a banki elektronikus csatornák elérhetősége, a pénzforgalom (forint- és devizautalások küldése és fogadása) és a kártyahasználat május 1-jén (hétfőn) 14 órára áll vissza a megszokott működésre. Május 2-án, kedden már a telefonos ügyfélszolgálaton is korlátozások nélkül igénybe vehető lesz az ügyintézés.

A megadott időintervallumok az egyesülési feladatokhoz kapcsolódó maximum időtartamot jelentik, így amennyiben a bankcsoport hamarabb elvégzi a szükséges teendőket, úgy a jelölt szolgáltatásokat is hamarabb teszi elérhetővé az ügyfelek kényelme érdekében.

Május 1-től az MMKB Bank és Takarékbank ügyfelek fizetési számla-, bankkártya-, hitelkártya- és hitelszámlaszáma nem változik, ezzel kapcsolatban nincsen teendőjük. A használatban lévő, érvényes bankkártyákat az ügyfelek az egyesülést követően is használhatják.

Amennyiben valaki mindkét egyesülő bank ügyfele, a fennálló banki termékeket az egyesülést követően még nem fogja egy felületen látni, továbbra is a meglévő elektronikus csatornákat kell használnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik