Gazdaság europoli

Navracsics: Közel a megállapodás

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Nyárra várható technikai megállapodás az uniós pénzek kifizetéséről, mondta Navracsics Tibor az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az uniós források felhasználásáért felelős miniszter jelezte, júniusban az volt a cél, hogy decemberig kössék meg azt a megállapodást, ami kiiiktatja azt a veszélyt, hogy forrást vesztünk.

Navracsics emlékeztetett, hogy március 31-ig volt határidő a jogállamisági eljárás lezárására, de erről az volt a megállapodás, hogy nem olyan lényeges, a legfontosabb, hogy egy kompromisszumos megállapodás tudjon születni, amelyet mindkét fél elfogad.

A miniszter szerint nagyon közel a lezárás, az utolsó körös megállapodásról most egyeztetnek Brüsszelben, mert a jogállamisági kérdésekben információi szerint közel áll egymáshoz az Európai Bizottság és a magyar kormány álláspontja.

Navracsics nem zárja ki a lehetőségét, hogy májusban az Erasmus tekintetében is megegyezzenek. Mint mondta, „nem történik tragédia”, ha az év második felében érkeznek meg a források, de azért jó lenne, ha minél hamarabb megjönnének, jegyezte meg.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik