Gazdaság

Csúcson a forint, közel az egyéves rekord

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Továbbra is idei csúcsa közelében van a forint az euróval szemben, ha marad a jó hangulat, akkor a következő napokban akár pezsgőt is bonthatunk – értékel a portfolio.hu. A magyar deviza sorsa elsősorban a nemzetközi hangulattól függhet, itthon nem számítunk meghatározó eseményre a héten.

Délután fél egy körül 371,4 forinton állt az euró jegyzése, ezzel közel jár a 369,5-ös egyéves rekordhoz. 2023-ban még nem volt ennyire erős a magyar deviza: az idei csúcs a március 2-i 372,6-os kurzus volt.

Hétfő reggel 373,3 körül járt a forint az euróval szemben, ez stagnálást jelentett péntek estéhez képest. Aztán az árfolyam megindult felfelé, a forint folytatni tudta az erősödést a délelőtt nagy részében, és 11:45-kor már 372,6-on állt a váltás az euróhoz képest.

Ha kitart a dollár gyengülése, akkor lehet még szufla a forintban az idei csúcs áttöréséhez. Várhatóan a következő napokban is az lesz a fő kérdés, hogy a kulcsszint alatt marad-e az euró-dollár jegyzés, ez nagyban meghatározhatja a forint kilátásait is – olvasható a portálon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik